KEMASUKAN 2024 KINI DIBUKA

Enquire Today

SEDEKAD KECEMERLANGAN PENDIDIKAN​

Ditubuh sejak 2010, Cyberjaya College Kuching merupakan merupakan kolej bertaraf Berdaya Saing MyQuest 2022 dan juga institusi gabungan University of Cyberjaya. Program berkualiti tinggi kami yang diakreditasi oleh MQA, dibina dengan usahasama rakan industri bagi menepati permintaan semasa untuk memastikan kejayaan anda dalam pasaran tempatan serta global. Sama ada anda berminat dalam sains kesihatan atau perakaunan, terokai program Sijil, Asasi dan Diploma kami untuk memulakan perjalanan anda menuju kejayaan.

Biasiswa Kami

Biasiswa Asasi Sains Kesihatan

Biasiswa bernilai RM10,000 untuk pelajar yang layak.​

Penginapan Hostel & Pengangkutan Percuma

Penginapan dan pengangkutan percuma untuk pelajar Diploma Kesihatan Persekitaran, Diploma Teknologi Makmal Perubatan, Diploma Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (Ditawarkan oleh Universiti Cyberjaya), Diploma Penjagaan Kesihatan, dan Diploma Fisioterapi

Tertakluk kepada Terma dan Syarat

Biasiswa Luar & Bantuan Kewangan

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional

Pelajar yang memohon untuk belajar di Cyberjaya College Kuching layak mendapat pembiayaan PTPTN. Kuantum yang diluluskan oleh PTPTN bergantung kepada pendapatan isi rumah bulanan ibu bapa pemohon. Bantuan ini terbuka kepada rakyat Malaysia sahaja.

PERKESO

PERKESO (SOCSO) menawarkan pinjaman pendidikan berjumlah RM100,000 kepada anak ahli yang menerima pencen ilat bulanan. Sejak 1997 PERKESO telah memberi pinjaman sebanyak RM94 juta kepada tanggungan pencarum PERKESO yang layak untuk pinjaman pelajaran. Untuk maklumat lanjut sila layari perkeso.gov

BANTUAN KEWANGAN DARIPADA AGENSI LAIN

Terdapat pelbagai organisasi luar seperti NGO, yayasan dan agensi kerajyaan yang menyediakan bantuan tambahakn jika diperlukan. Hubungi Kaunselor Pendidikan kami untuk maklumat lanjut.

Pelajar Kami

"Sokongan dan kejayaan yang sama didapati di Cyberjaya College Kuching. Menyaksikan senior saya cemerlang dalam bidang yang mereka pilih membuatkan saya lebih semangat. Persekitaran yang memupuk telah memberi saya peluang untuk fokus dalam pembelajaran dan juga memastikan perjalanan akademik saya lancar untuk masa depan yang cerah."
Paul Rodger Anak Peter, Diploma Kesihatan Persekitaran
“Saya memilih untuk mendaftar atas sebab program Diploma Fisitorerapi eksklusif Cyberjaya College Kuching. Persekitaran yang baik dalam memberi saya sokongan untuk belajar dan juga bimbingan daripada pensyarah yang berdedikasi. Saya telah mendapat peluang keemasan untuk menimba ilmu untuk kerjaya masa depan saya dalam fisioterapi"
Caroline Nisa Ak Siawyan, Diploma Fisioterapi

Daftar Sekarang

Jangan lepaskan peluang ini untuk memulakan perjalanan pendidikan anda ke arah masa depan yang berjaya.

© 2024 All Rights Reserved.

Cyberjaya College Kuching
X